Bilder från seriefinalen i Div 4 B mellan KF Velebit och Öckerö IF  2-1 (2-0)    2019-08-13  Velebits IP

Igor Utkovic, Velebit och Christian Karlsson, Öckerö plus domartrion med Mofid Hammudeh som huvuddomare gör klart för spel i seriefinalen i Div 4 B.

Hampus Nilsson tar avsparken för Öckerö.

Velebits Kassim Coaney (18) på väg igenom Öckerös försvar. Öckerös målvakt Kristoffer Gregenäs långt ute. forts

Gregenäs tacklar Coaney som faller. forts

Domaren blåser straff för Velebit och gult kort för Gregenäs. forts

Denis Gavrilov lägger straffen. forts

forts.

Gregenäs går åt höger och straffen går in vid vänstra stolpen. forts

1-0 i den 6:e minuten genom Denis Gavrilov

En av Velebits bästa spelare med bollen, Emilio Rossi.

Öckerö hade svårt att komma till lägen i 1.a halvlek men här skjuter Erik Gustafsson mot mål i den 25:e minuten. fort

Gustafsson skott räddas av Velebits målvakt Dalibor Verzak.

Velebit har hörna från höger. forts

Hörnan på väg. forts

Bollen når strax Kassim Coaney (18). forts

Coaney får bra fart på nicken som går in strax under ribban eller om den kanske tog i ribbans underkant. forts

Bollen i mål och det står 2-0. Målskytt Kassim Coaney i den 33:e minuten.

Nickduell mellan Öckerös Fredrik Hansson och Velebits Ahrun Cicek.

Öckeröhörna slagen från vänster av Victor Niklasson. forts

Inte säker på om det var Fredrik Hansson eller det var Sebastian Koller som vann nickduellen här. forts

Nicken går mot mål. forts

Verzak enhandsräddar bollen här. forts

Bollen hamnar hos Velebits Igor Utkovic. forts

Utkovic rensar undan bollen. Var väl Öckerös bästa chans i 1.a halvlek.

Som vanligt hade Christian "Krille" Karlsson mycket del i Öckerös spel i uppbyggnadsfasen

Gott om Öckerösupporters på matchen.

I 50.e minuten får Gustav Claeson ett bra läge strax utanför Velebits straffområde. forts

Claeson får på en bra avslutning mot den bortre stolpen. forts

Verzak kastar sig men når inte. Bollen tar här i stolpen utsida. forts

Bollen på väg ut till höger där en öckeröspelare (Alexander Simonsson troligt) slår in bollen mot mål igen. forts

Verzak kanske halvräddar här. forts

Bollen på väg in i mål. forts

Med en akrobatisk spark får Igor Utkovic bort bollen hårt uppvaktad av Victor Nystedt (skymd på bilden). Mycket nära reducering där.

Tror det är Rany Younan med bollen här på vänsterkanten. forts

Younan slår in bollen i straffområdet där Kassim Coaney (18) befinner sig . forts

Coaney avslutar. forts

Coaney får för mycket fot under bollen som går över. En gyllene chans för Velebit att punktera matchen.

Sammanstötning på mittlinjen mellan Öckerös Victor Niklasson och Robert Ukalovic (25) som får rött kort direkt i den 61.a minuten.

Emilio Rossi med bollen. Viktor Niklasson utmanar.

Comebackande Fernando Martins kom in sista 20 minuterna. Fernando gjorde imponerande 34 mål på 43 seriematcher under säsongerna 2016 och 2017

Velebits Paolo Rossi med bollen på högerkanten. forts

Rossi slår in ett bra inlägg mot mål. forts

Inlägger når Roberto Dos Santos Goncalves vars nick i utmärkt läge går några decimeter över ribban.

Fernando Martins med bollen här. forts

Fernando får på ett bra markskott som Verzak räddar ut till hörna.

Emilio Rossi med bollen här. forts

Rossi får på ett bra skott som strax utanför stolpen.

Erik Gustafsson med bollen här och passar ut till Alexander Simonsson (ej synlig på bilden). Velebit spelar nu 9 man med efter en ytterligare utvisning i 87:e minuten. forts

Gustafssons passning når Alexander Simonsson som måttar in ett fint avvägt inlägg. forts

Inlägget på väg in mot mål. forts

Inlägget når Gustav Claeson (4) som med en fin nick placerar bollen utom räckhåll för Verzak i Velebits mål. forts

2-1 i den 88:e minuten genom Gustav Claeson.

Farligt läge igen med ett skott utifrån som går halvmetern utanför.

Alldeles i slutsekunderna av matchen hamnar bollen hos Ludwig Wiklander som avslutar här. forts

Wiklanders skott räddas av målvakten och går ut till hörna.

Matchen är över. Velebit klart bäst i 1.a halvlek. Öckerö kom bra igen i 2.a halvlek och var verkligen nära att utjämna matchen. Toppstriden går nu vidare och där också GFF vill ha ett ord