Bilder från seriepremiären mellan Önnereds IK och Donsö IS  1-0 (0-0)       Apelsinsplan  2020-06-17

Jakob Oresjö, Önnered och Olof Lagerqvist, Donsö plus domartrion med Armin Huskic som huvuddomare gör klart för spel i den första seriematchen för året i denna

speciella tid. Önnered är tillsammans med Näset det lag som Donsö har mött i flest seriematcher genom åren. Detta var det 43:e mötet mellan lagen. Efter gårdagskvällens

match är statistiken som följer. Önnered har 22 segrar mot 15 för Donsö. 6 matcher har slutat oavgjort. Senast lagen möttes i en seriematch var 2009 då Donsö vann stort i båda matcherna.

Olle Backman tar avsparken för Donsö i 1:a halvlek.

Tidigt i matchen slår här Önnereds Jakob Lindgren (9) ett inlägg in i Donsös straffområde. forts

Inlägget på väg mot Önnereds tunge forward Gustav Bye tror jag det är. forts

Bye nickskarvar och Donsös debuterande målvakt Charlie Skogsberg (ny från Väster) får göra en bra räddning nere vid stolproten.  Charlie gjorde en klart godkänd debut som målvakt

för Donsö.

10:e minuten. Donsös Emil Johnsson (12) här med bollen och slår strax in bollen i Önnereds straffområde. forts

Donsö Olof Lagerqvist sträcker sig efter bollen. forts

Här ser det ut som bollen är på väg in i mål. Olle Backman (9). forts

På nåt vis får Önnereds Jaime Jansson (17) bort bollen som går ut till hörna.

Duktig mittback i Önnered. Jaime Jansson. Som liksom många av Önnereds spelare har han spelat tidigare i Div 3 och Div 4 under senare år.

Här avslutar Önnereds Jakob Lindgren mot mål. forts

Lindgrens skott går strax över ribban.

Donsös Olle Backman med bollen här. forts

Olle kommer fri med Önnereds målvakt Anton Larsson. forts

Olle får inte till avslutningen och Anton Larsson kan rädda.

36:e minuten. Donsös Elias Ahlström (77) som startade på bänken med bollen här. forts

Elias slår en fin passning i djupet och bollen når strax en löpande Olle Backman (9). forts

Bollen passerar stolpen och går ut över kortlinjen. forts

44:e minuten. Önnereds Lyle Ben Gifford i bra läge "mitt i slottet" och avslutar. forts.

Skottet går över.

2:a halvlek

47:e minuten. Önnereds Fredrik Rumin slår in ett inlägg från höger. forts

Inlägget på väg. forts

Bollen når Önnereds Jakob Lindgren (9) som avlsltatar direkt på volley i bra läge. forts

Avslutningen går någon meter utanför Charlie Skogsbergs vänstra stolpe.

Donsös mittback Ludvig Corneliusson gjorde en jättefin match som mittback. Ludvig är noterad för 11 matcher totalt i Donsös A-lag. I går kväll spelade han med stort självförtroende

och stor auktoritet  som han inte gjort något annat de senaste 5 åren. Härligt att se.

Rumin igen med ett inlägg från höger. forts

Bollen på väg mot Gustav Bye (10). forts

Bye har nickat och bollen går någon meter utanför högra stolpen.

Här vinner Önnereds Sebastian Wikström nickduellen mot Olof Lagerqvist (17). forts

Bollen på väg in i mål. forts

Bollen i mål och Önnered tar ledningen i den 69:e minuten.

Matchen är över. Tycker att det var en match som kunde slutat vilket som. Önnered hade kanske mera boll men Donsö hade mera klara chanser. Helst i 1.a halvlek. Önnered blir

säkert ett lag på övre halvan av serien. Som sagt ett lag med flera namnkunniga spelare. Säkert det bästa laget som Önnered haft på flera år. Härligt att fotbollen kommit gång.

Håll avstånd och tvätta händerna. Viktigt!!