Bilder från matchen Donsö IS - Styrsö BK  1-0 (0-0)    Donsövallen 2017-09-23

Erik "Lehmann" Hornby, Donsö och Arvid Johannessen plus domartrion med Roberto Incorvaia som huvuddomare gör klart för första seriematchen mellan Donsö IS och Styrsö BK

på Donsö sedan säsongen 1997.

Styrsös Tobias Ekman tar avsparken i första halvlek.

Stor publikströmning till matchen i går. Kan inte komma ihåg när det var så mycket folk på en hemmamatch. Bra tag sedan.

23:e min. Styrsös Niklas Muller inne i straffområdet. forts

Niklas Muller avslutar och "Lehmann" får sträcka sig efter bollen och lämna retur men donsöförsvaret kan få undan bollen.

Helt plötsligt låg Styrsös målvakt Christoffer "Våfflan" Kadfors på planen och vred sig med rejält ont efter en inspark. Efter några minuter repade han sig och kunde fortsätta matchen.

Lång boll fram av Arvid Johannessen in i Donsös straffområde där Emil Fhager till vänster skarvar bollen vidare in till Niklas Muller i höger bildkant. forts

Niklas Muller avslutar på halvvolley och "Lehmann" gör en kanonräddning. Situationen blev avblåst för offside. Möjligtvis på Emil Fhager i första momentet.

34:e min Donsös Erik Kristensson med bollen. forts

Erik Kristensson avslutar mot mål. forts

Kadfors i Styrsömålet får rädda ut till hörna. Donsös första avslutning mot mål i matchen.

Olle Backman med bollen i kamp med Christoffer Janicijevic. forts

Olle avslutar med ett vänsterskott som räddas av "Våfflan" ut till hörna. 1:a halvleken präglades för Donsö del av krampaktigt spel med ett flertal bortslagna passningar. Styrsö satsade

på hög press på bollhållaren som tycktes passa Donsö illa. Mest ställningskrig och få målchanser för båda lagen i 1.a halvlek.

2:a halvlek

Styrsöfrispark av Arvid Johannessen in i Donsö straffområde där Emil Fhager når högst och "Lehmann" försöker nå bollen. forts

"Lehmann" får inte tag på bollen som fortsätter in mot mål. forts

Bollen går i mål men det blir avblåst antagligen för att Emil Fhager backade in i "Lehmann".

Olle Backman med bollen. forts

Olle passar till Erik Kristensson (15) som fortsätter in i Styrsös straffområde. forts

Erik avslutar och "Våfflan" halvräddar. forts

Blev nåt slags motlägg så att bollen fortsätter mot mål. forts

Christoffer Janicijevic (6) hinner upp bollen strax innan mållinjen. forts

Janicijevic räddar precis ut till hörna.

Donsös bäste spelare för dagen. Elias Ahlström tillsammans med Erik "Lehmann" Hornby . Elias skjuter här mot mål . forts

Elias skott på väg mot mål.

Elias fina skott tar här i ribban här. forts

Bollen studsar upp och ut till Emil Johnsson (12) som sedan avslutar med ett lobbskott som "Våfflan" klarar. Återigen nära ledningen för Donsö som gjorde en klar förbättring av spelet

i början av 2.a halvlek. Bättre passningsspel och mera rörelse av spelarna.

Styrsös Mattias Janicijevic kommer fri med "Lehmann". Albin Backman jagar närmast.

Janicijevic försöker lobba över "Lehmann" som räddar och måste lämna retur som försvaret får undan.

Styrsös Robert Ekström tar emot bollen strax här och passar in i straffområdet. forts

Ekströms passning når Mattias Janicijevic. forts

Janicijevic avslutar. forts

"Lehmann" gör återigen en poängräddande räddning.

Olle Backman med bollen. Arvid Johannessen närmast. forts

Olle gör en fin dragning åt höger och kommer runt Arvid. forts

"Våfflan" kommer ut och kan göra en bra räddning.

Återigen Olle Backman i bra läge igen. forts.

Men Olle faller på eget bevåg i straffområdet och Arvid Johannessen kan få undan bollen.

Dålig fotosekvens kommer nu. Den viktigaste i hela matchen. Liam Ajdini (5) (född 2002) ännu ej fyllt 15 år, kom in sista 10-12 minuterna och gör direkt skillnad med sitt fina passningsspel.

Liam har här slagit in en fin avvägd passning till en löpande Simon Gustafsson som slänger sig fram  här på bilden.

Simon når bollen och får den på något vis förbi "Våfflan". vet inte om "Våfflan" var på bollen. Under alla omständigheter är bollen på väg in i mål här. forts

1-0 i den 89:e minuten gjort av Simon Gustafsson på en underbar passning av Liam Ajdini. forts

Stora kramkalset i Donsölaget.

Bollen igen inne i Styrsös straffområde. forts

Olle Backman får ett bra läge för sin vänsterfot.

Olle avslutar med ett vänsterskott men utanför.

Anders Jansson har passat ut till vänster där Marcus Johnsson har en helt fri yta att löpa på. forts

Marcus spelar in till Olle Backman som vräks över ända och domaren blåser straff. forts

Straffen är läggs av Olle Backman. "Våfflan" går åt rätt håll.. forts

"Våfflan" räddar straffen som var väldigt löst slagen av Olle. Verkade som Olle inte träffade bollen rent. forts

Bollen går ut till hörna. Strax efteråt blåser domaren av matchen.

Matchen är över. Resultatet kan ju alltid diskuteras. Viktigt för Donsös del var att spelet blev mycket bättre i andra halvlek och man skapade flera målchanser. Janicijevic hade ju två

bra målchanser men som oftast det här året har ju Erik "Lehmann" Hornby storspelat och därför kunde 8:e raka segern plus också 8:e raka nollan räknas in. 2 matcher kvar nu att spela

av serien och inget är klart på något vis. 2 bortamatcher, mot Kungsladugård och Balltorp. Absolut inga givna poäng.

Jörgen Julin var där. Nästan alla var där.