Bilder från matchen mellan Donsö IS och Näsets SK  5-5  (1-2)  Donsövallen  2019-08-11

John Backman, Donsö IS och Vasileios Liolios, Näsets SK plus domartrion med Peter Johansson som huvuddomare gör klart för spel. Det är det 42:a mötet i Göteborgsserien genom

åren mellan Donsö IS och Näsets SK. Lagen hade före dagens match 17 segrar var och 7 matcher har slutat oavgjort alltsedan säsongen 1976.

Albert Hansson tar avsparken för Donsö.

Näsets Casper Jonasson spelar ut bollen till vänster. forts

Passningen når Samuel Edlund. forts

Edlund avslutar och Donsös målvakt Tom Nilsson räddar men bollen tar i ansiktet på Ludwig Magnusson (6). forts

Bollen på väg mot mål. forts

Bollen i mål. 0-1 i den 4:e minuten. Ludwig Magnusson fick strax efter avbryta matchen och satt på bänken resten av matchen med en ispåse mot kinden.

Strax efter Näsets ledningsmål kommer Donsös Erik Kristensson fri i straffområdet. forts

Erik avslutar och Näsets målvakt Louai Abdul Rahim räddar med en fin benparad och Näsets försvar får bort bollen.

Inlägg från höger på väg in i Donsös straffområde. forts

Bollen på väg ut i straffområdet. forts

Bollen hamnar hos Casper Jonasson som avslutar mot mål. forts

Skottet går till höger om Tom Nilsson. forts

0-2 i den 7:e minuten genom Casper Jonasson. Väldigt passivt försvarsspel av Donsö i matchens inledning.

Näsets Dennis Strandberg i farligt läge mot ett donsöförsvar som står på hälarna. forts

Strandberg avslutar och Tom Nilsson räddar. forts

Tom Nilsson räddar bollen ut till hörna.

Jimmy Svanström slår fram en hög boll till en löpande Albert Hansson. forts

Minns inte om Albert Hansson lät bollen studsa eller om han drog till direkt med ett vänsterskott som går över Rahim. forts

Donsö reducerar till 1-2 i den 40:e minuten genom Albert Hansson. Absolut Zlatanklass på det målet.

Näset är framme igen alldeles i slutet av 1:a halvlek. forts

Tom Nilsson räddar och bollen balanserar på mållinjen. forts

Bollen tog nog i stolpen här och gick ut till hörna.

Albert Hansson (10) avslutar. forts

Rahim räddar och Näsets försvar får undan bollen.

En aning betänksam publik i pausen.

Direkt i början på 2.a halvlek. Samuel Edlund tar sig förbi Nils Möller på vänsterkanten. fort

Edlund spelar tvärs inåt bakåt till Casper Jonasson (10) som avslutar. forts

1-3 i den 46:e minuten genom Casper Jonasson.

Tror det var Albert Hansson som avslutar mot mål här och Rahim räddar men måste lämna retur. forts

Returen går ut till Olle Backman. forts

Olle avslutar avslutar med ett distinkt skott i nättaket. 2-3 i den 50:e minuten

En hög boll som Näsets Anton Örth (3) och Donsös Erik Kristensson jagar på. forts

Erik Kristensson får tag på bollen och avslutar strax mot mål. forts

Eriks skott går in till höger om Rahim. forts

Kvitterat till 3-3 i den 52.a minuten genom Erik Kristensson.

Albert Hansson blir upphakad av Näsets Mattias Svanberg. forts

Albert avancerar i straffområdet och faller. Domaren blåser straff. forts

Albert lägger straffen. forts

Bollen går in vid den vänstra stolpen. forts

Vi har 4-3 i den 57:e minuten. Donsö har vänt matchen på 7 minuter från 1-3 till 4-3. Men det var ju långtifrån klart.

Näsethörna från vänster. forts

Hörnan slås snabbt och efter marken. Bollen når strax Dennis Strandberg (6). forts

Strandbergs avslutning tar strax i stolpen. forts

Bollen tar i stolpens insida och går i mål.

4-4 i den 60:e minuten genom Dennis Strandberg. Så var det så igen med spelare som står vid 2:a stolpen. Hellre en spelare där än att spelare inte tar upp markering. Minst 3 baklängesmål

i år hade undvikits om det funnits en spelare där.

Albert Hansson med Anton Örth i ryggen. forts

Albert avslutar och skottet går strax utanför.

Casper Jonasson i bra läge i Donsös straffområde. forts

Jonassons skott går strax utanför.

Casper Jonasson fri i straffområdet, Tom Nilsson kommer ut och möter. forts

Tror det blev nåt slags motlägg där Tom räddar och bollen går tillbaka till Jonasson. forts

Jonasson hinner inte upp bollen som går ut över kortlinjen.

Casper Jonasson i farten igen och spelar in här till Dennis Strandberg. forts

Tyvärr missade jag här på ett par bilder men oavsett avslutar Dennis Strandberg i mål och Näset leder med 5-4 i den 82:a minuten.

Albert Hansson med bollen här. Näsets Samuel Ivarsson uppvaktar. fort

Albert dribblar sig fram längs kortlinjen. forts

Bollen hamnar hos Erik Kristensson som avslutar i mål. forts

5-5 i den 86:e minuten

Samuel Edlund på väg igenom men Nils Backman bryter förtjänstfullt.

Matchen är över. Oavgjort kan anses vara rättvist. Starkt av Donsö att komma igen efter den sega starten av matchen men försvarsspelet har mycket kvar att önska.