Bilder från matchen mellan Donsö IS och IFK Björkö 5-2 (1-0)   Donsövallen  2018-09-11

Friska vindar över Donsövallen i går kväll.

Olof Lagerqvist, Donsö och Andreas Haglund, Björkö plus domartrion med Ruben Boqvist som huvuddomare gör klart för avspark.

Andreas Odersjö (19) och Krister Körm tar avsparken för Björkö.

Tidigt i matchen har Donsös Emil Johnsson slagit in ett inlägg som Andreas Haglund nickar bort. forts

Nicken hamnar hos Erik Kristensson (ej synlig på bilden) som får på ett fint skott som här tar i ribban. forts

Bollen studsar ner alldeles utanför mållinjen. forts

Björkös Tobias Sundström (25) är på först på bollen och kan rensa bort till hörna.

Fabian Påhlman får på ett bra markskott som Erik "Lehmann" räddar ut till hörna. forts

Hörnan slås av Tobias Haglund och "Lehmann" kan inte greppa bollen som fortsätter ut i straffområdet. forts

Bollen hamnar hos Andreas Haglund som får på ett jätteskott. Bollen på väg mot mål. forts

"Lehmann" får upp armarna precis. forts

"Lehmann" räddar ut bollen till hörna. Händelserik start av matchen.

Krister Körm (3) har tagit sig loss och får på ett bra vänsterskott. forts

Körms skott går bara någon decimeter utanför "Lehmanns" vänstra stolpe. 11:e min.

Björkö dominerade matchens första halvtimme med bra tempofyllt spel men här är Donsös Albert Hansson med bollen i bra läge. Syns att bilderna blir sämre när det skymmer mer

och mer forts

Albert avslutar och skottet går en halvmeter utanför.

Vet faktiskt inte vad som hände efter att målvakten Peter Paananen skulle kasta eller skjuta ut den så missar han och Albert Hansson kan göra 1-0 i den 45:e minuten.

2:a halvlek

Vad är detta kan man undra? Det är Björkös kvittering till 1-1 i den 47.e minuten genom Oscar Frank.

Något senare har Krister Körm (3) dribblat sig loss. forts

Körm passar till Andreas Odersjö som avslutar men högt över. Gyllene chans för Björkö att ta ledningen.

Här avslutar Donsös Erik Kristensson (15) med ett bra markskott. forts

Skottet tror jag tog i stolpens insida och går in.  2-1 i den 64:e min.  Erik Kristensson

Här får Olle Backman (9) på ett skott som Paananen räddar men måste lämna retur. forts

Returen går ut till Albert Hansson (10) som lyfter bollen över.

Efter lite spel fram och tillbaka djupt nere i Björkös straffområde där Donsös Olle Backman (9) är inblandad. forts

Bollen är här på väg ut i straffområdet på väg mot Donsös unge mittfältare (2002) Liam Ajdini (11). forts

Liam drar till direkt på volley får på ett ett fint skott som går i mål. forts

3-1 i den 77:e minuten genom Liam Ajdini.

Albert Hansson tar sig loss från Andreas Haglund och fortsätter mot mål. forts

Albert avslutar behärskat förbi Paananen och det står 4-1 i den 79:e minuten

Emil Johnsson med bollen, riktigt bra i går kväll med bollen passar här fram till Anders Jansson. forts

Anders Jansson tar emot och driver bollen några meter. forts

Anders passar till Olle Backman som driver mot mål. forts

Olle Backman avslutar.

5-1 i den 85:e minuten.

Björkös Tobias Haglund har lobbat över "Lehmann" och bollen går i mål. John Backman försökte hinna upp bollen men nådde inte. 5-2 i den 89:e min

Matchen är över. Som sagt. Björkö klart bäst första halvtimmen. Donsö kommer igen starkt i andra halvlek och vinner rättvist. Kampen går nu vidare till helgen.